<< Terug

ANTWERPEN

Rijk historisch verleden, maar o zo hip!

Antwerpen is hipper dan ooit, dus wil je er even lekker tussenuit? Dan is dit dé stad. Je kunt er fantastisch shoppen, je laten verleiden door de winkels met chocolade en pralines, prachtige cultuur opsnuiven, bourgondisch eten, genieten van Belgische biertjes, vele terrasjes pakken en de werken van de beroemdste inwoner, Peter Paul Rubens, bewonderen.

Deze heerlijke stad heeft een rijk historisch verleden en dat zie je als je de kosmopolitische havenstad bezoekt. Je vindt hier cultureel erfgoed van onschatbare waarde. De musea en historische kerken zijn ware schatkamers waarin vele rijkdommen worden bewaard en getoond. Denk aan het originele Vlaamse renaissance woonhuis en Italiaanse barokke atelier van de schilder Rubens, het Museum van Schone Kunsten, de zestiende-eeuwse Vlaeykensgang en de imposante Onze Lieve Vrouwe Kathedraal. Even bewonderenswaardig zijn de stadsgezichten, de beschermde monumenten, standbeelden en de talrijke Madonna’s en heiligenbeelden die het straatbeeld verfraaien.

Antwerpen is ook bekend als diamantstad van de wereld en sinds een aantal decennia tevens als stad van de mode, dankzij succesvolle ontwerpers van de Modeacademie. Daarnaast staat zij bekend om haar antiekstraatjes en de jaarlijks terugkerende kerstmarkt met vele houten stalletjes, winterse gerechten en glühwein. De lokale bevolking, ook wel Sinjoren genoemd, kan met recht trots zijn op deze veelzijdige stad die je telkens weer weet te pakken en verbazen!