<< Terug

KOPENHAGEN

Kleurrijke huizen, design en natuurlijk de Kleine Zeemeermin

Slenteren langs de kade, terwijl muzikanten, masseurs en straatartiesten voor extra leven in de brouwerij zorgen. Heerlijk mensen kijken vanaf een gezellig terras of je vergapen aan de karakteristieke, gekleurde koopmanshuizen en prachtige oude schepen. Het pittoreske haventje Nyhavn is schilderachtig, sfeervol en o zo charmant. Een prima plek om te genieten en intussen een plan te maken voor de overige dagen die je in Kopenhagen doorbrengt. Want wat is hier veel te beleven!

Kopenhagen is niet zo heel groot, dus je kunt de stad prima te voet verkennen. Natuurlijk moet je bij een eerste bezoek aan de stad de Kleine Zeemeermin bewonderen, net als jaarlijks zo’n miljoen andere toeristen doen. Zelf ben ik ook erg gecharmeerd van de kade van Gammelstrand en de leuke wijk Christianshavn met mooie koopmanshuizen langs de grachten. Houd je meer van modern? Geen probleem, want Kopenhagen heeft als bijnaam ‘Deense hoofdstad van het design’. Op het gebied van kunst en architectuur is hier veel te zien, met als absolute hoogtepunt het fantastische, ultramoderne Nieuwe Operahuis aan de waterkant. 

Wat ik verder zeker kan aanbevelen zijn het koninklijke Amalienborg paleis en de Gefion fontein, winkelen in de belangrijkste winkelstraat Strøget en een avondje uit in het Koninklijk Theater of Nieuwe Operahuis. Vergeet ook niet de Deense specialiteit, smørrebrød, te proberen én te genieten van de hoogstaande gastronomie.