<< Terug

LONDEN

De Theems als makkelijk oriëntatiepunt

Londen ligt in het zuidoosten van Engeland en wordt ruwweg van west naar oost doorsneden door de Theems. Deze rivier is een makkelijk oriëntatiepunt, zeker als je nog nooit in Londen bent geweest. Een wandeling langs het water is echt de moeite waard. In pakweg dertig minuten zie je de skyline van Londen én een groot aantal bekende bouwwerken aan je voorbij trekken. Voorbeelden daarvan zijn de Houses of Parliament met de bekende Big Ben, het reuzenrad London Eye, de St. Paul's Cathedral en de Tower Bridge.

Het centrum van Londen, Inner Londen genaamd, bestaat uit dertien deelgemeenten. Outer Londen, het omringende gedeelte, voegt daar nog eens twaalf aan toe. De deelgemeenten zijn elk opgesplitst in verschillende wijken. Je begrijpt het al: deze stad is heel erg groot! Het metronetwerk, the tube, de bekende rode dubbeldekkers en de beroemde black cabs (oftewel de taxi’s) zorgen ervoor dat je je snel door de stad kunt bewegen.
Het hart van het centrum, Central Londen genaamd, wordt gevormd door Oxford Street, Regent Street, Soho Leicester Square, Piccadilly Circus, Westminster, Trafalgar Square, Strand en Covent Garden. Iedere wijk in het centrum heeft zijn eigen identiteit en sfeer en dit is tevens het meest toeristische deel van de stad. De meest bekendste wijken van Londen zijn Notting Hill, Kensington, Knightsbridge, Chelsea, Westminster, Mayfair, Soho en de City.