<< Terug naar nieuwsoverzicht
Nicole's Nieuwtjes
News Photo 1News Photo 2

Nieuwe bestemming: Antwerpen

Rijk historisch verleden, maar o zo hip!

De afgelopen periode heb ik vele Europese steden bezocht. Charming Travel Choices is online gegaan met informatie over acht van deze steden, te weten Amsterdam, Florence, Kopenhagen, Lissabon, Londen, Parijs, Stockholm en Wenen. Nu is ook Antwerpen aan dit lijstje toegevoegd, de stad die zó dicht bij Nederland ligt, maar toch echt Vlaams aandoet.

Prachtige architectuur, interessante musea, vele theaters, mooie winkels, gezellige pleinen en markten sieren deze stad. Geen wonder dus dat veel mensen graag een weekendje naar Antwerpen gaan. De imposante toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal domineert het historische hart van de stad. Het interieur hangt vol met kunstschatten, waaronder bekende werken van Peter Paul Rubens, zijn leerlingen en tijdgenoten. Rubens woonde en werkte de laatste dertig jaar van zijn leven in Antwerpen. Zijn prachtig gerestaureerde woning is tegenwoordig een museum.

Antwerpen staat ook bekend als wereldhoofdstad van de diamant, stad van de mode en hoogwaardige restaurants. Wie op zoek is naar diamanten juwelen, kan nergens beter terecht dan in Antwerpen en in het Diamantmuseum kom je van alles te weten over dit prachtige sieraad. Verder kun je in deze elegante, modieuze stad heerlijk winkelen en na afloop neerstrijken in één van de hoogstaande restaurants. Ga maar snel kijken welke leuke accommodaties en bezienswaardigheden ik voor deze charmante stad heb geselecteerd!