<< Terug naar nieuwsoverzicht
Nicole's Nieuwtjes
News Photo 1News Photo 2

Stedelijk Museum Amsterdam

'The Temporary Stedelijk'

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Vanwege een grootscheepse verbouwing is het al sinds 2004 gesloten, maar vanaf augustus 2010 wordt het museum tijdelijk opengesteld met het programma ‘The Temporary Stedelijk’.

Al sinds het ontstaan in 1895 heeft het Stedelijk Museum met haar tentoonstellingen en verzamelbeleid altijd ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen in de kunst. In de loop van de twintigste eeuw werd het één van de toonaangevende musea voor moderne kunst. De collectie is wereldberoemd en omvat moderne en hedendaagse kunst (schilderijen, werken op papier, film- en videokunst, fotografie, sculptuur en affiches), vormgeving en design (van meubels tot sieraden). Het Stedelijk Museum kan wedijveren met het Centre Pompidou in Parijs en het Museum van Modern Art in Manhattan, New York.

Sinds de verbouwing en uitbreiding met een nieuwe vleugel is gestart, trekt de collectie van het Stedelijk door de stad. Publiekslievelingen uit de collectie worden getoond in De Nieuwe Kerk, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Ook worden er workshops gegeven in de Bouwkeet die telkens van plaats veranderd. Nu de restauratie van het historische pand nagenoeg is voltooid, gaan de deuren van tijdelijk museum tijdelijk weer open. Van 28 augustus 2010 tot en met 9 januari 2011 kun je er terecht voor het programma ‘The Temporary Stedelijk’ dat bestaat uit twee grote tentoonstellingen te weten ‘Taking Place’ en ‘Monumentalisme’. De eerste tentoonstelling is een hernieuwde kennismaking met het Stedelijk Museum en haar geschiedenis. ‘Monumentalisme’ bestaat uit de geschiedenis en nationale identiteit in hedendaagse kunst op basis van het werk van kunstenaars die in Nederland wonen en/of werken en voorstellen voor Gemeentelijke Kunstaankopen in 2010. Het Stedelijk Museum is gevestigd aan het Museumplein, in de Paulus Potterstraat.

Stedelijk Museum
Paulus Potterstraat 13, Amsterdam 1071 CX
T: +31 (0)20 573 29 11 - email: info@stedelijk.nl - http://www.stedelijk.nl