<< Terug

PARIJS

De stad van de liefde

Parijs is de stad van de koepelkerken en triomfbogen, prachtige paleizen, koninklijke tuinen en stille parken, nauwe straatjes en brede boulevards waar ‘s nachts miljoenen lichtjes flikkeren. Parijs is ook de stad van de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Maar Parijs is bovenal de stad van de liefde, de savoir vivre en de laisser faire. Jaarlijks komen miljoenen toeristen in Parijs cultuur opsnuiven, proeven van de befaamde keuken, slenteren langs de Seine en zich vergapen aan de Sacré Coeur, de Arc de Triomphe en de etalages van de Champs Elysées.

Parijs, ook wel de lichtstad genoemd, is de hoofdstad van Frankrijk en wordt naast Londen, New York en Tokio beschouwd als één van de vier grote wereldsteden. Het hart van Parijs klopt vierentwintig uur per dag en heeft alle ingrediënten in zich voor een perfecte stedentrip. De hele stad is een aaneenschakeling van monumentale gebouwen, prachtige bezienswaardigheden en musea. Elke wijk in de stad is anders en heeft zijn identiteit en charme. Dat maakt de stad zo leuk en vooral uniek. Zo vind je kunstenaars in Montmartre, studenten in Quartier Latin, hip en trendy publiek in Le Marais, intellectuelen en filosofen in Saint Germain des Prés en heel veel luxe rondom de Champs Elysées.  

Het fenomeen restaurant is in deze stad uitgevonden, dus het zal je niet verbazen dat je hier fantastisch kunt eten. Geniet van heerlijk stokbrood, de beroemde Franse macaron, een goed glas Franse wijn en andere lekkernijen in kleine cafeetjes, bistro’s en uitstekende restaurants. Ben je een echte shopliefhebber, dan kun je hier je hart ophalen. Aan de Champs Elysées, de Avenue Montaigne, de Rue Saint Honoré en Boulevard Haussmann vind je prachtige winkels. Het nachtleven van Parijs geniet wereldfaam. Deze stad verveelt nooit, dus heb je Parijs eenmaal ontdekt, dan wil je zeker nog vaker terug.