<< Terug

Cafetaria van het São Carlos Theater

Lunchen met een prachtig theater op de achtergrond

Het zou een mooie setting zijn voor een filmscène: een mooi ingerichte cafetaria met een groot en gezellig terras en op de achtergrond een prachtig theater. De cafetaria van het São Carlos Theater is een unieke locatie voor de lunch!

In de rubriek Entertainment heb ik het São Carlos Theater al uitvoerig beschreven. Dit theater, gelegen in de charmante wijk Chiado in het hart van de stad, is hét operahuis van Lissabon. Maar dit theater staat niet alleen bekend om zijn opera’s, de fantastische architectuur en het fraaie interieur, ook de cafetaria van het theater en het terras aan het São Carlos Plein zijn alom bekend. Het terras wordt gesierd door aluminium stoeltjes met een zwart beklede zitting, tafels gedekt met kraakwitte tafelkleedjes en servetten, grote witte parasols en potten met boompjes op stam.

De menukaart is internationaal en de gerechtjes zijn verfijnd en heerlijk van smaak. Je kunt hier onder andere genieten van een garnalen- of inktvissalade, quiches, belegde broodjes, hartige pannenkoeken, maar ook vlees- en visgerechten, fondue en verschillende soorten pasta’s. De cafetaria is dagelijks geopend van ‘s morgens vroeg tot middernacht, met uitzondering van de zondag. Je kunt hier dus niet alleen terecht voor de lunch, maar ook voor een drankje en een hapje voorafgaand aan of na afloop van een voorstelling in het theater.