<< Terug

Koninklijk Opera Huis (Royal Opera House)

Toonaangevend operahuis aan de Covent Garden Piazza

Het Royal Opera House behoort tot de meest toonaangevende operahuizen van de wereld. Het is fantastisch gelegen in de Londense wijk Covent Garden, direct aan de Covent Garden Piazza. Het is de thuisbasis van de Koninklijke Opera met haar orkest en het Koninklijk Ballet.   

Reeds in 1732 vestigde zich voor de eerste keer een operahuis aan de Piazza in Covent Garden. Tot twee keer toe heeft brand het theater echter verwoest, zodat op deze locatie drie keer een nieuw operahuis is neergezet. Het derde pand dateert uit 1858 en bestaat gelukkig nog steeds. De huidige opera is aan het einde van de twintigste eeuw grondig gemoderniseerd. De prachtige foyer, de gevel en het auditorium maken nog deel uit van het originele gebouw, de rest van het theater is vooral het resultaat van deze uitgebreide renovatie. Het operahuis heeft een schitterende arcade van glas en staal met daarachter een indrukwekkend atrium. Dit spectaculaire ontwerp is wereldwijd geroemd. Het atrium, waarin het restaurant en de champagnebar zich bevinden, geeft toegang tot de grote zaal, het auditorium. Het auditorium heeft een hoefijzervorm, bestaat uit vier verdiepingen van loges en balkons en biedt plaats aan ruim tweeduizend bezoekers.

In het Koninklijk Opera Huis ligt het accent vooral op ballet en dans, opera en muziek. Het theaterseizoen 2010-2011 biedt onder andere een aantal prachtige balletvoorstellingen, zoals ‘Assepoester’, ‘Giselle’, ‘Peter en de Wolf’, ‘Het Zwanenmeer’ en ‘Onegin’ en de opera’s ‘Rigoletto’, ‘Romeo & Julia’, ‘Il Barbiere di Siviglia’ en ‘De Toverfluit’.