<< Terug

Shakespeare’s Globe

Geniet van Shakespeare op een unieke plek

In het oorspronkelijke Globe Theatre werden verschillende stukken van William Shakespeare voor het eerst opgevoerd, maar helaas brandde het gebouw in 1613 volledig af. Eind vorige eeuw is het oorspronkelijke theater nagebouwd. Zowel het in- als het exterieur doen oude tijden herleven.   

Het originele theater is rond 1598, tijdens het regime van koningin Elizabeth I, in Bankside gebouwd. Het was één van de vier grote theaters in de omgeving. Het gezelschap Lord Chamberlain’s Men voerden hier diverse stukken van Shakespeare op met in de hoofdrol veelvuldig de destijds befaamde acteur Richard Burbage. Na de brand aan het begin van de zeventiende eeuw is het theater al snel herbouwd, maar na verloop van tijd moest het plaatsmaken voor woningen.

Het huidige Globe Theater ligt dicht bij de oorspronkelijke plek en het nieuwe gebouw is bijna een exacte kopie van het oorspronkelijke theater. De theaterzaal is ovaalvormig met een parterre en twee rijen balkons, biedt plaats aan ongeveer vijftienhonderd mensen en wordt gesierd door schitterend houtsnijwerk en prachtig marmer. Je kunt hier onder andere voorstellingen bijwonen van Shakespeares ‘Macbeth’, ‘The Merry Wives of Windsor’ en ‘A Midsummer Nights Dream’. In het theater is ook een expositie te zien over het leven van Shakespeare en de voorstellingen die in zijn tijd zijn opgevoerd.