<< Terug

Straattheater in Regent’s Park

Shakespeare onder de blote hemel

Het koninklijke Regent’s Park is één van de grootste parken van Londen. Dit mooie park dateert uit 1811, beslaat ruim vierhonderd hectare en beschikt over een schitterende rozentuin, een meer met roeibootjes, speeltuinen, cafés en restaurants, de gigantische London Zoo en een openluchttheater.

Het theater in Regent’s Park is het oudste en meest professionele openluchttheater van Engeland.In de zomermaanden is dit mooie park gedurende zestien weken een fraaie omlijsting voor de in het openluchttheater opgevoerde stukken van onder andere Shakespeare. In een intieme, ovaalvormige setting met stenen trappen, geschakelde stoeltjes, houten balustrades, verlichting en een klein podium worden de mooiste stukken opgevoerd. De belangstelling voor de openluchtvoorstellingen is enorm. Jaar na jaar verbreekt dit theater haar eigen records en wonen meer dan honderdduizend bezoekers de voorstellingen bij. Het programma voor 2010 bood een aantal spannende hoogtepunten, waaronder de beroemde thriller ‘The Crucible’ en een uitvoering van ‘Macbeth’ van Shakespeare die geschikt was voor kinderen. Verder stonden onder andere ‘The Comedy of Errors’ en ‘Into the Woods’ van Thimothy Sheader op het programma.

Voorafgaand aan een voorstelling in het openluchttheater kun je direct rondom dit theater gebruikmaken van vele dinermogelijkheden. Het theater beschikt over een eigen picknickgrasveld, een barbecue en een enorme bar met al je favoriete zomerdrankjes. Kaartjes voor de openluchtvoorstellingen zijn online te boeken zonder boekingskosten.