<< Terug

Café Central

Prachtig café met historische sfeer

Het bijzondere Café Central was in de late negentiende eeuw een belangrijke ontmoetingsplaats voor Weense intellectuelen. Grote dichters en denkers als Leon Trotski, Adolf Loos, Peter Altenberg, Arthur Schnitzler, Sigmund Freud en Hugo von Hofmannsthal kwamen hier graag.  

Café Central ligt in het historisch centrum van de stad, op de hoek van de Ecke Herrengaße en de Strauchgaße. Het café werd in 1860 geopend in het toenmalige Bank- en Beursgebouw. Na een uitgebreide renovatie van het  gebouw door de architect Heinrich von Ferstel, kreeg het gebouw de naam Palais Ferstel. Het café werd op een andere locatie in het gebouw ondergebracht, maar gelukkig is de historische sfeer behouden. Dit fraaie koffiehuis neemt je mee terug in de tijd. Het is erg ruim en wordt gesierd door plafonds met kruisgewelven, pilaren, parketvloeren, enorme kroonluchters en schilderijen, onder andere een portret van keizerin Sissi. Ook vind je hier een beeld van de komiek Peter Altenberg, één van de vaste gasten van weleer.

In de vitrines in het café kun je de heerlijkste taartjes uitzoeken en er is een leeshoek met kranten en tijdschriften. Obers met rode jasjes serveren overheerlijke koffie, drankjes en hapjes. Je kunt in Café Central terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner, maar het leukste moment van de dag is rond borreltijd. Elke dag is er van 17.00 tot 22.00 uur live pianomuziek en in het weekend speelt er zelfs een muziektrio.