<< Terug

Café Sacher

De enige échte Sachertorte

Waar kun je ’s werelds meest beroemde chocoladetaart, de Sachertorte, nu beter bestellen dan bij Café Sacher? Zeker doen dus! Natuurlijk kun je hier ook andere lekkernijen of alleen een drankje bestellen, terwijl je geniet van de typisch oud-Weense inrichting en de gezellige drukte.

De originele Sachertorte, één van de bekendste lekkernijen van de Weense keuken, vind je terug in het café van Hotel Sacher. De overheerlijke chocoladetaart is een begrip op zich. De taart is vernoemd naar Franz Sacher, een zestienjarige leerling-kok die in 1832 werkzaam was bij een Oostenrijkse minister. Toen er onverwacht gasten langskwamen terwijl het overige keukenpersoneel afwezig was, bedacht Sacher het dessert. De Sachertorte was geboren. Het originele recept is nog altijd een goed bewaard geheim. De taart bestaat uit chocoladecake met een heerlijke abrikozenmarmelade en een dikke laag chocoladeglazuur waarin drie soorten chocolade zijn verwerkt. Dit glazuur wordt met de hand gemaakt in de eigen Sacher bakkerij, waar zo’n achthonderd taarten per dag worden gebakken. Normaal gesproken ben ik niet zo van de chocolade, maar de Weense Sachertorte kan ook ik niet weerstaan. 

Café Sacher biedt uiteraard veel meer dan alleen de befaamde taart. Het café is een geliefde ontmoetingsplek voor toeristen en liefhebbers van Oostenrijkse lekkernijen. De confiserie beschikt over vele soorten gebak en een uitgebreid assortiment koffie, maar je kunt er ook typisch Oostenrijkse gerechten bestellen. De inrichting van het café is oud-Weens, met nostalgische schilderijen en een gezellig zitgedeelte achterin het café. Voorin het café is de inrichting moderner met hoge tafels en barkrukken. Hier komen mensen vooral aan het einde van de middag graag een drankje drinken. Café Sacher beschikt over een groot terras aan de Philharmonikerstraße vanwaar je prachtig zicht hebt op de Staatsoper.