<< Terug

Palmenhaus

Prachtige oranjerie in art-nouveaustijl

Van welke kant je Burggarten, een park in de tuinen van het Hofburg paleizencomplex, ook binnenkomt: je oog valt meteen op de prachtige oranjerie in art-nouveaustijl waarin café en restaurant Palmenhaus is gevestigd. Een heerlijke plek voor een hapje en een drankje.

Ik had al veel over het Palmenhaus gehoord en gelezen. Zodra het weer het maar even toelaat, is dit namelijk één van de hang outs van Wenen voor jong en oud. Bij mijn bezoek aan de stad ben ik dus op zoek gegaan naar deze groene oase in het hart van het centrum. Ik had geluk, want ik trof die dag prachtig weer. Het terras voor de oranjerie was volledig bezet en in het park lagen mensen op het gras van het zonnetje te genieten, een boekje te lezen of ze waren aan het picknicken. Het geheel deed een beetje Engels aan…wat een sfeer en wat een gezelligheid!

Palmenhaus, een voormalige plantenkas uit 1822, is volledig van glas en is 128 meter lang. Behalve een restaurant vind je hier ook een vlinderhuis waar je tegen een kleine vergoeding planten en vlinders kunt bekijken. Het restaurant is licht, luchtig en gezellig ingericht. Overal waar je kijkt zie je planten, sommige reiken zelfs tot aan het plafond. Je kunt hier van 10.00 uur ’s ochtends tot 02.00 uur ’s nachts terecht voor een traditioneel Weens ontbijt, een Weense koffie met apfelstrudel , een lunch, kleine snacks of een uitgebreide maaltijd. Geniet van de traditionele Weense keuken op deze eersteklas locatie in het hartje van de stad. Je bereikt het Palmenhaus via de Burg Ring of via een ingang links van het Albertina Museum aan de Albertinaplatz.