Mooie en centrale locaties

Hotels zijn er genoeg in Stockholm en ze liggen verspreid door de hele stad. Het is dus geen probleem om hier een onderkomen te vinden voor een vakantie of citytrip. Veel hotels zijn echter strak en modern ingericht, zoals de hotels in de buurt van het station, of juist heel luxe, zoals het Grand Hotel en het Berns Hotel. Het was dus nog een hele kunst om de echt leuke en charmante hotels eruit te pikken, want daar zijn er hier naar mijn smaak niet zo heel veel van. Maar het is gelukt!

Ik heb een paar hotels voor je gevonden op verschillende mooie en centrale locaties in de stad. De hotels die je in deze rubriek vindt, zijn stuk voor stuk een prima uitvalsbasis om de stad te ontdekken en hebben allemaal iets bijzonders; een fenomenaal uitzicht op de wateren van Stockholm, een trendy brasserie, een dakterras met een mooi uitzicht of een gebouw dat is opgetrokken in art-nouveaustijl .

Twee hotels zijn gelegen in Östermalm, waarvan één aan het chique en altijd levendige Stureplan en de ander net daarachter. Een derde hotel is nog vrij nieuw, maar wel uiterst charmant. Je vindt dit hotel aan de kade van Blasieholmen, waar je een prachtig uitzicht hebt op Strömmen, het Koninklijk Paleis en Nybroviken. Het vierde hotel ligt aan de boulevard Strandvaegen en als laatste heb ik een hotel geselecteerd in een oud straatje van het pittoreske Gamla Stan.

<< terug