<< Terug

STOCKHOLM

Prima te voet te verkennen

De stad Stockholm is opgedeeld in vier regio’s. Dankzij een eenvoudig ezelsbruggetje is goed te onthouden in welk deel van de stad je je begeeft: in drie gevallen komt de eerste letter van de naam namelijk overeen met de locatie van de regio. Je hebt Norrmalm in het noorden, Östermalm in het oosten, Södermalm in het zuiden en dan, als enige uitzondering op deze regel, Kungsholmen in het westen.

Van oudsher wordt het Koninklijk Paleis op Gamla Stan gezien als het centrum van de stad, maar in de praktijk loopt het centrum van Stockholm van Stureplan in Östermalm tot aan het Koninklijk Paleis in het noorden van Gamla Stan. Je vindt Gamla Stan tussen Norrmalm en Södermalm in en het eiland Djurgården ligt rechts van Gamla Stan.

Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, dus je kunt de stad prima te voet verkennen. Het is leuk en wellicht handig om te weten dat je aan de huisnummers kunt zien of je ver bent verwijderd van het Koninklijk Paleis en dus van het centrum. Rondom het paleis beginnen de straten met lage huisnummers en deze lopen op naarmate je verder van het paleis bent verwijderd.