Mengelmoes van verschillende culturen

Tot op de dag van vandaag is op verschillende manieren merkbaar dat Wenen lange tijd de hoofdstad was van het Oostenrijkse keizerrijk. De invloeden van Bohemen, Hongarije, Slowakije, Italië en de Balkan zijn nog altijd waarneembaar, onder andere in de Weense keuken. De Wiener küche is een overheerlijke mengelmoes geworden van verschillende culturen.

Een aantal gerechten is beroemd, zoals goulash, tafelspitz (rundvlees met rösti) en, last but not least, de Wiener schnitzel. Je kunt deze typisch Weense specialiteiten in ontelbare restaurants proeven. Daarnaast worden in eetcafés (beisl) en traditionele koffiehuizen de lekkerste broodjes, snacks en maaltijden geserveerd. Voor een hapje tussendoor kun je terecht bij de vele würstelstands. Daar koop je diverse soorten worstjes met brood en mosterd of curry. Bestel er een glas fris of champagne bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Wie op zoek is naar culinaire hoogstandjes wordt in deze prachtige stad ook zeker niet teleurgesteld. De beste restaurants van Wenen bevinden zich in het gebied tussen de Schwedenplatz, de Rotenturmstraße, de Hohermarkt en de Marcus Aureliusstraße. Handig om te weten: veel cafés, koffiehuizen en restaurants zijn tot ’s avonds laat geopend. De lokale bevolking is namelijk dol op theater en gaan na een voorstelling graag nog een hapje eten.

<< terug