Nicole Bader

Reizen is van jongs af aan mijn passie. Altijd ben ik op zoek naar de meest charmante hide-aways, trendy restaurantjes en nieuwste hotspots. In mijn omgeving sta ik dan ook al sinds jaar en dag te boek als ‘wandelende database’, vol informatie over Europese steden. Met deze website, Charming Travel Choices, heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt!

Photo Nicole 2

Achtergrond in het bedrijfsleven
Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn vader deed zaken met grote afnemers van sierteeltproducten in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Frankrijk, België en Duitsland. Mijn internationale achtergrond leidde tot de keuze voor een studie rechten in Maastricht en een vervolgstudie in Bristol (Engeland) met als specialisatie Europees ondernemersrecht. De commercie had de voorkeur boven het juridische en de keuze voor het bedrijfsleven was dan ook snel gemaakt.

Na een aantal jaren als contractmanager en inkoper gewerkt te hebben bij respectievelijk Fokker Space B.V., KPN Inkoop & Logistiek en NIC/Proclare, kwam ik in 2004 bij KPN Telecom B.V. terecht.  Mijn carrière werd daar uitgestippeld en begeleid en ik kreeg grote en complexe projecten toegewezen om samen met mijn team uit te voeren.

Kiezen voor mijn droom
Hoewel ik het bij KPN heel erg naar mijn zin had, leefde er in mijn achterhoofd altijd de gedachte het roer eens helemaal om te gooien. Een managementopleiding aan Insead, Fontainebleau in september 2007 heeft mij het inzicht en vooral de moed gegeven te kiezen voor mezelf en mijn droom om actief bezig te zijn met interieur, travel en goede doelen. In maart 2008 heb ik mijn baan bij KPN opgezegd. Wat volgde was een jaar van veel reizen (met als hoogtepunt mijn wandeltocht over de ‘camino’ naar Santiago de Compostella) en totale bezinning. Ik heb tijdens mijn sabbatical een heel andere kijk gekregen op het leven, wat ik belangrijk vind en de richting die ik aan mijn leven wil geven. In die periode werd duidelijk dat ik het accent vooral op reizen wilde leggen.

Inspelen op de huidige tijdgeest
Al zolang ik reis, vind ik het de kunst om de leukste en meest charmante plekjes te ontdekken. Ik lees stapels glossy- en travelmagazines, struin het internet af en heb van jongs af aan al een tik om brochures en een rondleiding in charmant uitziende hotels te vragen. Vrienden en familie kloppen regelmatig bij mij aan als zij een stedentrip willen boeken. In wezen ligt hier reeds de basis voor Charming Travel Choices. Met deze site wil ik me onderscheiden van het reeds bestaande aanbod van andere websites en reisorganisaties. Hoe? Door een compleet nieuw concept aan te bieden dat inspeelt op charme én op de huidige tijdgeest waarin mensen het steeds drukker krijgen. Wie houdt van stedentrips en in elke stad graag de mooiste, leukste en meest charmante plekjes bezoekt of bewondert, kan vanaf nu terecht op mijn website. Ik heb alle Europese steden die op mijn site aan bod komen persoonlijk bezocht en in kaart gebracht. In verschillende rubrieken kun je aan de hand van een overzichtelijke top 5 met beknopte informatie en prachtige foto’s zien wat jou het meeste aanspreekt. Zo stel je snel en makkelijk de ultieme citytrip samen.

Wat een energie!
Een jaar lang heb ik heel hard gewerkt om mijn droom te realiseren en ik had van te voren niet kunnen bevroeden dat er zoveel komt kijken bij het opzetten van je eigen bedrijf. Maar wat was het leerzaam en wat geeft het een energie als je van je hobby je werk maakt! In het jaar voorafgaand aan de launch van mijn website heb ik vaak aan mijn vader moeten denken. Ik had zo graag samen ideeën uitgewisseld, gebrainstormd over de te nemen stappen en geleerd van zijn (praktijk-) ervaring. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Gelukkig heeft mijn moeder me veel over vroeger kunnen vertellen en net zoals zij destijds de steun en toeverlaat was van mijn vader, was zij dit nu ook voor mij. Ik draag mijn website dan ook op aan mijn moeder, want zonder haar onvermoeibare steun had ik dit mooie resultaat nooit kunnen bereiken!

Ik hoop dat je heel veel inspiratie haalt uit mijn website en ik wens je heel veel reisplezier toe!

Nicole